fbpx

Notoire dief die Flora onveilig maakte gepakt dankzij filmende buurjongen

GFC NIEUWSREDACTIE- De 53- jarige verdachte W.B. alias Walle is door de politie van Flora (Suriname) opgespoord en aangehouden.

Walle wordt ervan verdacht op maandag 26 september een diefstal te hebben gepleegd aan de Tapoeripastraat. Daarbij werden weggenomen een tuinstoel, lange jeansbroeken en lege bierflessen.

De eigenaar van het huis sloeg alarm, waardoor de verdachte de buit liet vallen en wegrende. Zijn handelingen zijn duidelijk te zien op camerabeelden.

Daarnaast heeft Walle in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober uit de woning van de aangever N.T. aan de Abrasastraat een 28 lbs gascilinder weggenomen. Bij het plegen van dit strafbaar feit werd deze door een alerte buurjongen gefilmd.

BEKIJK OOK
Palmentuin vanaf 1 december tot juni 2023 gesloten voor publiek

De verdachte werd meermalen opgespoord, maar wist uit handen van de politie te blijven. Het gelukte de wetsdienaren hem op 20 oktober in de boeien te slaan.

Ondanks de verdachte duidelijk te zien is op camerabeelden, ontkent hij zich schuldig te hebben gemaakt aan de strafbare feiten. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte Walle in verzekering gesteld.