fbpx

NJI besteedt aandacht aan Kinderrechtendag

GFC NIEUWSREDACTIE- In het kader van de Kinderrechtendag en het 42-jarig bestaan van Huize Betheljada in Suriname heeft het Nationaal Jeugdinstituut (NJI) een bezoek gebracht aan het tehuis en de kinderen met een beperking verwend.

Het doel van dit bezoek is om de gemeenschap te stimuleren om meer aandacht te besteden aan de rechten van het kind en deze te respecteren en te waarborgen.

De Kinderrechtendag is op 20 november en het bezoek heeft op 19 november plaatsgevonden. Dit jaar is het thema: “Het recht om je eigen verhaal te kunnen vertellen”.

BEKIJK OOK
Tegenvaller voor Suriname: vóór 2027 geen offshore olieproductie

De onderdirecteur NJI, Mitesh Bhaggoe, heeft aangegeven dat de rechten van elk kind gerespecteerd en nageleefd moeten worden ongeacht de etniciteiten, vaardigheden of beperkingen.

Hij heeft medegedeeld dat alle kinderen beschermd moeten worden en kansen aangeboden moeten worden om zich naar hun beste te ontwikkelen.

Namens het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, heeft Bhaggoe dank uit gebracht aan het personeel van huize Betheljada voor de geleverde diensten en in het bijzonder de zorg aan deze speciale kinderen met complex meervoudige beperkingen.