Nieuwe Schoolcampus Para biedt hoop en kansen voor bewoners

GFC NIEUWSREDACTIE – Op 11 september organiseerde het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) in Suriname samen met het districtscommissariaat Para een informatiesessie om bewoners van het district Para te informeren over de Schoolcampus Para.

Deze campus, met 13 faciliteiten en 22 gebouwen, zal vanaf oktober 2023 onderwijs op HAVO- en VWO-niveau aanbieden. Er is nog ruimte voor inschrijvingen, en woonvoorzieningen voor 240 studenten zullen in de tweede helft van 2024 beschikbaar zijn.

OOK INTERESSANT
Strengere controles en vergunningen voor invoer en uitvoer van producten uit planten en dieren op JAP-luchthaven en Schiphol

Naast onderwijs biedt de campus werkgelegenheid voor schoonmaaksters, tuinlieden, bewakers en administratieve krachten. Meer werving volgt bij de opening van de woonvoorzieningen. Geïnteresseerden kunnen zich registreren via het districtscommissariaat.

De gemeenschap toonde grote interesse en blijdschap over de nieuwe schoolfaciliteiten. Er werd gesproken over een overlegstructuur om de behoeften van Para bij het ministerie te communiceren. Het minOWC beloofde meer onderwijsmogelijkheden vanuit de Schoolcampus Para te bekijken.

OOK INTERESSANT
Strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden binnen Energie Bedrijven Suriname

Op 18 september volgt een informatiesessie over de Schoolcampus Moengotapoe, en eind september worden de faciliteiten in Para en Moengotapoe officieel geopend. Deze Schoolcampussen zijn gefinancierd door de Islamic Development Bank als onderdeel van het Secondary and Technical Education Support (STES) Project. Ze bieden hoop en kansen voor de gemeenschappen in deze gebieden.