fbpx

Nickeriaanse ondernemers maken kennis met Mopé

GFC NIEUWSREDACTIE- Een groot aantal ondernemers uit het district Nickerie (Suriname) heeft kennisgemaakt met het betaalplatform Mopé tijdens een ondernemersavond in het Dushi Complex.

Mopé is volledig digitaal en stimuleert daardoor het elektronische betalingsverkeer in Suriname. De presentatie over deze innovatieve digitale betaalmethode werd verzorgd door het Mopé team uit Paramaribo.

Ondernemers die nog niet over de Mopé app beschikten, werden terstond geholpen door het Mopé team met het downloaden hiervan.

Mopé biedt ondernemers en werkgevers de mogelijkheid om hun medewerkers digitaal te betalen. Dit gebeurt vanuit hun bankrekening of Mopé wallet naar de Mopé wallet van de medewerker.

De medewerker kan POS-betalingen verrichten met zijn Mopé Debit Card, die is gekoppeld aan zijn Mopé wallet. Ook kan hij geld opnemen met zijn Mopé Debit Card bij alle ATM’s in Suriname, hij kan direct betalen met de Mopé wallet aan een ontvanger die ook Mopé heeft en hij kan met de Mopé wallet overmaken naar alle bankrekeningen in Suriname.

Mopé biedt daarnaast de mogelijkheid om medewerkers, zoals kassières of salesmen, via een speciale code toe te voegen, zodat zij namens het bedrijf betalingen kunnen ontvangen. Alle ontvangsten zijn real time te zien in de centrale wallet van de ondernemer. Het exact bedrag wordt betaald en ontvangen, het kleingeld probleem is met Mopé niet aan de orde.

Mopé kan zorg dragen voor een afname van contante betalingen, wat bevorderlijk is voor de veiligheid, kostenbesparing en efficiëntie van de bedrijfsvoering. Ook kan Mopé rechtstreeks worden geïntegreerd in een digitaal kassasysteem en op websites.

BEKIJK OOK
Mogelijk compensatie voor boeren getroffen door rattenplaag

Zo biedt Mopé de mogelijkheid om diverse online betalingen te doen zoals betalingen voor nutsvoorzieningen, beltegoed kopen, alsook andere onlineaankopen op onder andere hoppa.sr.

Het opwaarderen ofwel aanzuiveren van de Mopé wallet geschiedt kosteloos via bankovermakingen, wallet to wallet transacties en bij de Cashpoint ATM’s voorzien van een Mopé sticker.

De betalende partij kan thans ook zonder internet ofwel offline betalen met Mopé. Ashwien Moerahoe, Branchmanager Hakrinbank Nickerie, blikt tevreden terug op een geslaagd event met een opkomst van ruim 30 ondernemers uit verschillende sectoren.

De ondernemers waren heel enthousiast, vanwege de COVID-19-situatie kon dit event niet eerder plaatsvinden. Moerahoe vindt het belangrijk dat Nickerie ook meegaat met de nieuwe digitale betaalmogelijkheden.

Ook kan Mope een belangrijke bijdrage leveren om burgers en ondernemers toegang te bieden tot financiële diensten, ofwel de financiële inclusie bevorderen. De Hakrinbank acht dit vanuit haar maatschappelijke dienstbaarheid een belangrijke doelstelling en draagt bij aan het bevorderen van de ontwikkelperspectieven en gemak voor deze burgers en ondernemers.

Mopé biedt namelijk aan iedere Surinaamse burger een betaalrekening+. De klant-intake ofwel onboarding is digitaal binnen 5 minuten geregeld, klanten hebben slecht een ID nodig hiervoor en hoeven niet naar de bank.

Hakrinbank Nickerie zal de de komende periode meer bewustwording creëren voor Mopé en het gebruik ervan in Nickerie.

Ter afsluiting van het Mopé weekend in Nickerie, zijn er op verschillende locaties promoteams ingezet om de gemeenschap aldaar te informeren over Mopé.