fbpx

New Yorkse politie vrijwilligersorganisatie bezoekt president Santokhi

GFC NIEUWSREDACTIE- William Rivera, oprichter van de New York Auxiliary Police Foundation, heeft zijn opwachting gemaakt bij president Chandrikpersad Santokhi van Suriname.

Het is zijn eerste ontmoeting met het staatshoofd, dat hij acht jaar geleden voor het eerst sprak in Guyana. De functionaris werd toen uitgenodigd voor een bezoek aan Suriname.

Santokhi en Rivera hebben van gedachten gewisseld over diverse aandachtspunten. De New York Auxiliary Police Foundation is bereid om Suriname op diverse gebieden te ondersteunen.

De New York Auxiliary Police Foundation is de grootste politie vrijwilligersorganisatie in de Verenigde Staten van Amerika. Zij is een onderdeel van het Patrol Services Bureau van de New York City Police Department (NYPD).

Het betreft burgers die als ondersteuning dienen naar de politie en helpen bij de dienstverlening naar de gemeenschap. Zij staan de NYPD bij met geüniformeerde patrouilles, bij verkeerscontroles en het beheersen van de massa bij grote evenementen.

BEKIJK OOK
Woning volledig in de as gelegd, geen gewonden

Rivera zegt dat hij notitie heeft genomen van aspecten waar er hulp kan worden geboden. Kindertehuizen, de brandweer en de politie zullen als eerst ondersteund worden, waarna zal worden nagegaan welke diensten hulp behoeven.

Rivera heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een award ‘in recognition for supporting and visiting our community’ te overhandigen aan president Santokhi. De vrijwilliger heeft met zijn delegatie ook een bezoek aan de kindertehuizen Sanatan Dharm en Nos Kasita op het programma.

De delegatie, die tot 24 december in het land vertoeft, is voornemens Suriname weer te bezoeken om haar diensten te verlenen aan de samenleving. Dit in de vorm van materiaal, maar ook voor het aangaan van een samenwerking met de Amerikaanse ambassade.