Nep graafmachine-importeur vergokt duizenden euro’s voorschot slachtoffers

gokken casino kansspel kaarten dobbelen

GFC NIEUWSREDACTIE- De 31-jarige Krishan R. – die zich voordeed als importeur van graafmachines – is in de laatste week van juni door leden van de Surinaamse Recherche van Regio Midden, bijgestaan door het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) aangehouden voor oplichting.

De man werd gearresteerd bij een appartementencomplex in Wanica.

Vijf benadeelden deden afzonderlijk aangifte van oplichting tegen Krishan op de politiebureaus Kwatta, De Nieuwe Grond en de Recherche van Regio Midden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 33- jarige moeder misbruikt kinderen van 2 en 4 om huishoudgeld aan te vullen

Deze verdachte heeft in totaal een groot geldbedrag in euro als voorschot genomen bij zijn slachtoffers.

Uit het voorlopig onderzoek kwam naar voren dat de man via social media adverteerde importeur te zijn van graafmachines. Hij plaatste daarbij ook foto’s van verschillende modellen graafmachines.

Geïnteresseerden konden na een aanbetaling in euro, het saldo tegen soepele voorwaarden aflossen. Zodra de geïnteresseerden de aanbetaling hadden gedaan, zou hij de graafmachines volgens de aangegeven modellen importeren.

OOK INTERESSANT
Grote infrastructurele projecten niets minder dan verkapte verdienmodel coalitiepartijen

Om het vertrouwen bij de mensen te winnen deed hij zich op heel listige wijze voor als de eigenaar van het appartementencomplex in Wanica.

Op die locatie moesten de mensen zich begeven voor het afhandelen van de aanvragen. Krishan hield ze daarbij voor dat een douanier de tussenpersoon was die de machines moest laten halen.

Hij gaf ook een contactnummer van de zogenaamde douanier aan de benadeelden. De mensen kregen wel contact met die tussenpersoon, maar Krishan had hen de naam van de douanier niet doorgegeven.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Organen 13-jarige hersendood meisje geven vier patiënten nieuw leven

Aangezien de nep importeur niet onder een valse naam opereerde, kwamen de politieambtenaren hem snel op het spoor, waardoor hij in de kraag werd gevat.

Krishan die eerder in aanraking is gekomen met de politie heeft bekend het strafbaar feit te hebben gepleegd. Hij verklaarde aan de politie dat hij de aangenomen voorschotten in euro heeft vergokt.

OOK INTERESSANT
Amerika begint met tests op anabole steroïden onder SEALs en speciale troepen

De verdachte is voor oplichting door de politie achter slot en grendel geplaatst.

Zij die denken ook op deze manier te zijn opgelicht door Krishan kunnen zich dagelijks in verbinding stellen met de Recherche van Regio Midden. Deze afdeling is te bereiken op het telefoonnummer 582050.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER