fbpx

Neergeschoten artiest Kajo Verander overlijdt in ziekenhuis

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse artiest Kajo Verander, meer bekend als Kajo, is zondag overleden in het ziekenhuis, nadat hij vrijdag van dichtbij werd neergeschoten te Para.

Het schietincident gebeurde bij een carwash te plantage Osembo in het ressort Rijsdijk.

Een ooggetuige zou hebben verklaard dat het latere slachtoffer met zijn voertuig bij de carwash geparkeerd stond en vervolgens uitstapte om langs de weg aan de telefoon te praten.

Terwijl het slachtoffer bezig was aan de telefoon kwam er op een gegeven moment een wit gelakt voertuig van het merk Toyota Vitz aangereden op de parkeerplaats van de carwash. Er stapte een man uit het voertuig, die blijkbaar bekend was bij het slachtoffer.

De man liep naar hem toe, waarna er een woordenwisseling ontstond. De getuige zag hoe de man die uit de Vitz was gestapt ineens een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde en gericht schoot op het slachtoffer. De getuige hoorde het schot en rende hierna weg om dekking te zoeken.

BEKIJK OOK
Indien uitvoering Kalina en Lokono vonnis uitblijft: VIDS zal niet aarzelen om internationale wegen te bewandelen

Van daaruit zag hij dat de man met het wapen nog een schot afvuurde op het slachtoffer. Hierna zag hij het slachtoffer op de grond vallen. De getuige zag dat de schutter nogmaals schoot op het slachtoffer waarna hij in de Vitz stapte, die bestuurd werd door een vrouw.

Het voertuig reed met hoge snelheid richting Meursweg op en sloeg daarna af. Hierna rende de getuige naar het slachtoffer om hem hulp aan te bieden.

Bij die gelegenheid zag hij dat het slachtoffer twee schotwonden had; aan de linkerzijde van zijn borst en op zijn rug van waaruit er bloed sijpelde.

De getuige plaatste de gewonde man op de voorzitting van het voertuig van het slachtoffer en reed met hem naar het dichtstbijzijnde politiestation Rijsdijk.

Het slachtoffer dat niet aanspreekbaar was, werd opgenomen op de Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij overleed zondag aan zijn verwondingen.