Nederlandse verdachten in liquidatiezaak “On The Run” in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE – In een schokkende ontwikkeling zijn twee Nederlandse mannen, G.B. en M.B., aangemerkt als potentiële verdachten in de beruchte liquidatiezaak “On The Run” in Suriname.

Deze zaak heeft betrekking op de tragische gebeurtenissen in de nacht van zondag 5 mei 2019, waarbij de personen D.G. en C.P. om het leven werden gebracht op het terrein van Esso Un The Run in Paramaribo.

De verdachten worden niet alleen gelinkt aan deze moorden, maar ook aan een andere moordzaak in Nederland, die van advocaat W. in september 2019.

In de bewuste nacht bevonden D.G. en C.P. zich in gezelschap van anderen bij een donkerkleurige Ford-pick-up op het terrein van Esso Un The Run. Plotseling werden ze onder vuur genomen vanuit een Nissan Fuga-personenauto, vermoedelijk met een automatisch vuurwapen.

Beide slachtoffers werden dodelijk geraakt. De vluchtauto van de schutters werd kort na het incident in brand gestoken en achtergelaten op de openbare weg in Paramaribo Noord. De politie had al snel het vermoeden dat dit voertuig betrokken was bij het schietincident.

Er kwam ook informatie naar voren dat er mogelijk een in Nederland bekende en georganiseerde drugscriminele organisatie achter de liquidatie zat, wat de zaak nog complexer maakte.

De verdachten G.B. en M.B. worden niet alleen gelinkt aan deze gruwelijke moorden in Suriname, maar ook aan de moord op advocaat W. in Nederland in september 2019. In Nederland zijn beide verdachten al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar voor deze moord. Recente ontwikkelingen hebben geleid tot een nieuw onderzoek naar hun betrokkenheid bij de Surinaamse liquidatiezaak.

OOK INTERESSANT
Suriname wint van Dominica

Een Rechts Hulp Verzoek (RHV) heeft de Nederlandse politie uit Amsterdam recentelijk samen met de afdeling Cold Case Unit van de Surinaamse politie naar Suriname geleid, waar een intensief vervolgonderzoek is gestart.

Tientallen personen en getuigen zijn inmiddels in Suriname verhoord, en het is niet uitgesloten dat er verdere aanhoudingen zullen plaatsvinden. Het onderzoek wordt nauwlettend gevolgd en gecoördineerd door het Openbaar Ministerie in zowel Nederland als Suriname.

De afdeling Cold Case Unit van de Surinaamse politie doet een dringende oproep aan de gemeenschap om alle beschikbare informatie met betrekking tot deze zaak te delen. Informatie kan worden doorgegeven aan de afdeling via het telefoonnummer 402134 of via het Command Center op het nummer 115.

Deze ontwikkelingen werpen een nieuw licht op de zaak “On The Run” in Suriname en benadrukken de internationale samenwerking tussen Nederland en Suriname bij het oplossen van deze ernstige misdaden.