fbpx

Nederlandse ondernemers op oriëntatie bezoek in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Als antwoord op de oproep van Suriname “Grond zoekt Boer” op de gehouden Floriade Expo 2022, in Nederland, Almere van april tot en met oktober, zijn vijfentwintig ondernemers in onder andere de veesector en akkerbouw gister in Suriname gearriveerd voor een oriëntatiebezoek.

Onder leiding van de iniatiefnemer Henk van Dam zal deze groep een uitgebreid programma afwerken die bestaan uit gesprekken en ontmoetingen met Surinaamse counterparts. Ook zullen zij bezoeken brengen aan verschillende plantages en districten.

In dit kader brachten de ondernemers dinsdag een bezoek aan minister Parmanand Sewdien Landbouw, Veeteelt en Visserij, waarbij van gedachten gewisseld werd. Vele vragen ter verduidelijking zijn beantwoord door de minister en zijn directie.

BEKIJK OOK
Kansarme vrouwen en tienermoeders krijgen vaardigheden arbeidsmarkt

De ondernemers hopen op een goede samenwerking met het ministerie van LVV mochten zij besluiten in de nabije toekomst hier een productiebedrijf op te zetten.

“Nederlandse boeren zijn altijd geïnteresseerd in de wereld en mogelijkheden en Suriname is een zeer gastvrij land,” waren de slotwoorden van van Dam over zijn bezoek.