Nederland kan niet beslissen over visumvrij reizen Surinamers

GFC NIEUWSREDACTIE- Het afschaffen van visumplicht voor Surinamers naar Nederland is een aangelegenheid van de Europese Commissie.

Suriname zal daartoe een aantal stappen moeten ondernemen.

“Nederland heeft wel gezegd dat zij voorstander is dat de Europese Commissie echt hiernaar gaat kijken. Ook daar willen we bij helpen om te kijken wat nodig is om de vervolgstappen te kunnen zetten”, dit heeft de Nederlandse premier Mark Rutte aangegeven op een vraag die aan hem gesteld werd tijdens een persconferentie in verband met het werkbezoek dat de Surinaamse regering aflegt aan Nederland.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Suriname: het land van feesten, dansen, eten, drinken, gezelligheid, luieren en gelukkig zijn

Om aan Surinamers toestemming te verlenen visumvrij te reizen naar Nederland is geen bevoegdheid van Nederland. “Het is niet een besluit dat Nederland kan nemen. Het is echt een bevoegdheid van de Europese Commissie”, aldus premier Rutte.

President Chandrikapersad Santokhi heeft vervolgens aangegeven dat hij aanstaande vrijdag wat aankondigingen zal doen aan de diaspora gemeenschap, die betrekking hebben op minder stress bij het afreizen naar Suriname.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten