fbpx

Nederland en Frankrijk staan achter visumvrij reizen naar Europa

GFC NIEUWSREDACTIE- Nederland en Frankrijk zullen Suriname klaarstomen om te kunnen voldoen aan de voorwaarden van de Europese Unie (EU) om visumvrij reizen naar Schengenlidstaten mogelijk te maken.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken in Suriname hoopt dat de twee landen de andere landen ook overtuigen van dit belang.

Er is reeds 2 miljoen euro beschikbaar gesteld door Nederland om alles in orde te hebben, alvorens naar de EU te stappen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwen kunnen liever stoppen met het wassen van hun geslachtsdeel, het is zelfreinigend

Het afschaffen van visumplicht is voor Suriname een aangelegenheid van de Europese Commissie. Suriname zal daartoe een aantal stappen moeten ondernemen.

OOK INTERESSANT
Ramdin bespreekt brandende visum kwesties met Nederlandse ambassadeur

“Nederland heeft wel gezegd dat zij voorstander is dat de Europese Commissie echt hiernaar gaat kijken. Ook daar willen we bij helpen om te kijken wat nodig is om de vervolgstappen te kunnen zetten”, zei de Nederlandse premier Mark Rutte vorige week tijdens een persconferentie in verband met het werkbezoek dat de Surinaamse regering aan Nederland.

Om aan Surinamers toestemming te verlenen visumvrij te reizen naar Nederland is geen bevoegdheid van Nederland. “Het is niet een besluit dat Nederland kan nemen. Het is echt een bevoegdheid van de Europese Commissie”, aldus premier Rutte.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER