fbpx

Vrouwen kunnen liever stoppen met het wassen van hun vagina, die is zelfreinigend

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Vrouwen doen er goed aan om hun vagina helemaal niet te wassen.

Dit deel van het vrouwelijke geslachtsdeel heeft een perfect gebalanceerd zelfreinigingsmechanisme.

rena malik MD | GFC Nieuws Het wassen van de vagina kan veel schadelijke gevolgen met zich meebrengen, vertelt de befaamde Amerikaanse uroloog Rena Malik (foto).

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwen spenderen ruim $ 43 miljard aan hygiëneproducten voor geslachtsdeel die vaak schadelijk zijn

Malik, een assistant professor en director of female pelvic medicine & reconstructive surgery verbonden aan de University of Maryland, legt uit dat de binnenkant van de flamoes een goed gereguleerde zuurgraad heeft die al snel verstoord kan raken.

Malik die werd uitgeroepen tot ‘Top Urologie en Urogynecology Doctor’ in Baltimore Magazine voor 2019, legt verder uit dat de douche niet in de vagina gericht hoeft te worden”.

“Ook andere hygiënemiddelen zoals doekjes, geurtjes en poedertjes die in de winkels verkrijgbaar zijn hebben weinig zin en kunnen juist de zuurbalans verstoren, met vaak als gevolg onder meer infecties”, zegt de uroloog.

BEKIJK OOK
Vrouw die tijdens familiefeest haren van zusje uit haar hoofd trok: ze moest niet roddelen over mijn vriend

Malik evenals andere urologen en gynaecologen benadrukken dat de vulva, het uitwendige deel van het geslachtsdeel, wel voorzichtig met water gewassen mag worden. Maar de vagina, het inwendige deel van het geslachtsdeel, reinigt zichzelf en kan met rust gelaten worden.

Uit Brits onderzoek blijkt overigens dat iets meer dan de helft van de vrouwen in het land het verschil niet kent tussen de vagina, het inwendige deel en de vulva, het uitwendige.

Foto: Twitter

Klik ook op de de volgende link voor additionele details: Is the vaginal cleansing product industry causing harm to women?