fbpx

Nationaal Leger geeft sterk signaal aan criminelen met Operatie Marbonsu

GFC NIEUWSREDACTIE- De controle in de Surinaamse districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini wordt de komende dagen opgevoerd.

Het Nationaal Leger (NL) is vandaag in samenwerking met het Korps Politie Suriname (KPS) gestart met de tweede editie van de Operatie Marbonsu.

Deze operatie, die een jaarlijks terugkerend karakter heeft, dient een sterk signaal te zijn voor criminelen en illegalen, dat de Surinaamse overheid te allen tijde gezag uitoefent op haar territoir.

Operatiecommandant majoor Elvis Leetz stak de eenheden bij de start een hart onder de riem en bemoedigde hen om ook in tijden van crises tactvol te handelen, leiderschap te blijven tonen en de missie van het Nationaal Leger hoog in het vaandel te houden.

BEKIJK OOK
Prijs bouwmaterialen binnen een jaar 54% duurder

De operatie beoogt ook het verhogen van de paraatheid en operationaliteit van het leger. De missie van het NL is het beschermen van Suriname.

Met het verhogen van de veiligheid kunnen illegale activiteiten worden ontmoedigd, natuurlijke hulpbronnen worden beschermd en productiebedrijven rustig produceren.