Na 6 jaar weer opleiding tot verificateur douane

douane suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- De Dienst Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen in Suriname is na 6 jaar begonnen met de opleiding tot verificateur 2de klasse.

Mahinder Gobardhan, hoofd van de afdeling opleidingen, zegt dat bepaalde zaken thans anders worden aangepakt dan voorheen. Zo zijn er aanpassingen in het curriculum en de modules en worden de lessen deels fysiek en deels online verzorgd. Het omgaan met klanten is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

De douanebond is blij met het opnieuw opstarten van de opleiding tot verificateur. De voorzitter van de bond, Joyce de Vlught acht het noodzakelijk de opleiding weer op te starten, omdat er binnen vijf jaar een uitstroom plaatsvindt binnen de dienst, vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Het is dus belangrijk om ‘jonge leiders’ binnen de dienst klaar te stomen, gaf de bondsvoorzitter dinsdag aan, bij de start van de opleiding. De Vlught deed een beroep op de leiding van de belastingdienst om ook andere trainingen te verzorgen voor het personeel, waardoor de douaniers, zich verder kunnen ontwikkelen.

OOK INTERESSANT
Recordhoge temperaturen teisteren Suriname

Marita Lautan-Wijnerman, de waarnemend directeur van de Belastingdienst zei dinsdag dat het verder opleiden van het personeel van de douane van groot belang is voor het optimaal functioneren van de dienst. Wijnerman benadrukte dat met de opgedane kennis van de douane de dienst, naar een hoger niveau wordt gebracht.

Met het oog op de hervorming van de belastingdienst, is de verrijking van kennis, essentieel. “Wij gaan voor change”, gaf de directeur der belastingen aan, waarbij eenieder een stuk verantwoordelijkheid draagt.

Na het afronden van de twee jaar durende opleiding, worden de douaneambtenaren benoemd tot ‘Verificateur 2de klasse’. In totaal worden 17 douaniers, opgeleid tot verificateur