fbpx

Musk verbiedt werken op afstand bij Twitter, waarschuwt personeel voor “slechte” economische vooruitzichten

GFC NIEUWSREDACTIE- Elon Musk vertelde naar verluidt Twitterpersoneel in een e-mail woensdag dat hij werken op afstand verbiedt en dat eventuele uitzonderingen op het verbod van geval tot geval door Musk zelf moeten worden goedgekeurd.

De nieuwe regels “verwachten dat werknemers minstens 40 uur per week op kantoor zijn”, voegde hij eraan toe”, meldde Bloomberg.

De wijziging gaat vandaag in. “Het is duidelijk dat als je fysiek niet in staat bent om naar een kantoor te reizen of een kritieke persoonlijke verplichting hebt, je afwezigheid begrijpelijk is”, schreef Musk in de e-mail van gisteren, volgens the Verge.

Een rapport vorige week zei dat Musk van plan was om werknemers die op afstand werden ingehuurd tijdens de pandemie “slechts 60 dagen” te geven om te verhuizen naar een gebied in de buurt van een Twitter-kantoor.

BEKIJK OOK
Amazon Alexa is een "kolossale mislukking", op weg om dit jaar $ 10 miljard te verliezen

Musk schrapte onlangs ook “dagen van rust” uit de personeelsagenda’s van Twitter, waardoor een maandelijkse vrije dag werd weggenomen.

In juni hield Musk een virtueel stadhuis met Twitter-personeel waar hij naar verluidt zei dat hij “uitzonderlijke” werknemers thuis zou laten werken.

“Als iemand alleen op afstand kan werken, en ze zijn uitzonderlijk, zou het niet logisch zijn om ze te ontslaan”, zei hij destijds. Een Twitter-manager zei tijdens die vergadering in juni dat het bedrijf ongeveer 1.500 fulltime externe werknemers had.

Nadat de aankoop van Musk in april werd aangekondigd, beloofde Twitter beloofde dat werknemers op afstand zouden kunnen blijven werken, gedurende ten minste een jaar na de overname van het bedrijf door Musk.