Muloscholen binnenland krijgen smarttelevisies

GFC NIEUWSREDACTIE- Om leerlingen van zes muloscholen in het binnenland van Suriname de kans te geven het onderwijsproces beter te volgen, heeft vicepresident Ronnie Bunswijk in de regeringsraadsvergadering van 4 augustus goedgekeurd dat er zes smarttelevisies worden aangeschaft.

De muloscholen die hiervoor in aanmerking komen, zijn die gelegen in Apoera, Atjoni, Bokopondo-Centrum, Albina en Stoelmanseiland.

Onderwijsminister Marie Levens heeft de aanschaf in de Raad verdedigd door te stellen dat de leerlingen in groepsverband kunnen deelnemen aan het afstandsonderwijs dat verzorgd zal worden door docenten van het Instituut voor de Opleiding van Leerkrachten (IOL).

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 12- jarige meisjes zijn veel te jong voor geslachtsgemeenschap met oudere mannen en moeten beschermd worden

Aan de andere kant wordt het mogelijk gemaakt dat de leerlingen onder leiding van hun eigen leerkrachten kunnen kijken naar instructiefilmpjes.

Met de goedkeuring wordt ook een begin gemaakt met het creëren van een digitale leeromgeving, waardoor de leerlingen in deze gebieden van meer ervaren en gekwalificeerde leerkrachten op afstand les kunnen volgen.

Ook de leerlingen worden op deze manier gemotiveerd om de lessen te volgen, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten