fbpx

12- jarige meisjes zijn veel te jong voor geslachtsgemeenschap met oudere mannen en moeten beschermd worden

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Dat het door sommige overheden wordt toegestaan dat oude mannen ongestraft geslachtsgemeenschap mogen hebben met meisjes en jongens van 12 jaar is onacceptabel en is een pure vorm van kindermisbruik.

Een jongen of meisje van 12 jaar is nog lang niet in staat om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Deze kinderen zouden om die reden veel beter door wetgevingen beschermd moeten worden.

Dat staat in een verklaring van het Kritische Internationale VrouwenCollectief (KIVC) die is gestuurd naar GFC Nieuws.

In de meeste landen in Zuid – Amerika, onder meer in Argentinië en Brazilië, is de minimale leeftijdgrens waarop de liefde met een jongen of meisje bedreven mag worden gesteld op 14 jaar.

BEKIJK OOK
Een mobiel, laptop of blikje frisdrank op de achterbank van je auto kan je het leven kosten

In Japan is dat echter 13 jaar, terwijl in Angola, Afrika, oudere mannen en vrouwen al zonder juridische gevolgen van bil mogen gaan met 12- jarigen.

Jennifer Atmo die verbonden is aan het KIVC vertelt aan GFC dat een wereldwijde uniforme leeftijdgrens van 18 jaar zou moeten worden aangehouden, zoals dat al het geval is in Suriname, Centraal-Amerika en veel westerse landen in Europa.

“Het is onaanvaardbaar dat anno 2021 kindermisbruikers nog vrij hun gang kunnen gaan in sommige landen. Wereldleiders zouden op de meest korte termijn dit vraagstuk op de agenda moeten zetten”, aldus Jennifer Atmo van het KIVC.

Foto ter illustratie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER