Mogelijk resten van de in 2018 vermoorde studente Sumanta Bansi gevonden

306980086 179618091281850 8096767052194839923 n

GFC NIEUWSREDACTIE- Er is een doorbraak in de jarenlange, intensieve zoektocht naar het lichaam van de in 2018 verdwenen en omgebrachte studente Sumanta Bansi (22) uit Hoorn.

De in juli tot 15 jaar cel veroordeelde Manodj B. heeft dinsdag tijdens een verhoor bij de recherche opgebiecht waar hij het lichaam zou hebben gedumpt, schrijft de Telegraaf vandaag.

Direct na het verhoor zijn rechercheurs met Manodj B. naar een locatie in Hoorn gegaan. Daar zijn inmiddels menselijke resten aangetroffen.
Het is een andere plek dan waar eerder gezocht is. Dat was in natuurgebied De Hulk en bij het Robbenoordbos nabij de Afsluitdijk.

De politie doet nu onderzoek op de plek. Het Openbaar Ministerie komt dinsdagmiddag met een kort bericht naar buiten over het onderzoek.

De Telegraaf deed samen met Theo Hiddema, de nieuwe advocaat van B., een dringend beroep op de tot 15 jaar veroordeelde ex-minnaar van de jonge vrouw, om in het belang van de familie eindelijk het geheim prijs te geven.

OOK INTERESSANT
Verloedering in Suriname neemt ernstige vormen aan

Na gesprekken tussen Hiddema met de advocaat-generaal die het hoger beroep doet in de zaak, is besloten om Manodj B. te horen. De verhoren zijn dinsdag om 11 uur begonnen. Hiddema zal later met een reactie komen.

Sumanta studeerde biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze komt oorspronkelijk uit Suriname.

De studente betrok in 2017 een kamer bij de familie B. in Hoorn. Daar kreeg ze een heimelijke verhouding met de getrouwde Manodj B. (42).

Ze raakte twee keer zwanger van hem. De eerste keer liet ze het ongeboren kind weghalen, de tweede keer weigerde ze dat.

Mogelijk lag daarin het motief voor het doden van Sumanta.