Moeder van 6 minderjarige kinderen bezwijkt aan baarmoederhalskanker

GFC NIEUWSREDACTIE- Jolita Stuart is er niet meer. De Surinaamse moeder van zes minderjarige kinderen is maandag naar haar laatste rustplaats gebracht.

Stuart benaderde Stichting 1 voor 12, tien maanden geleden om hulp. Zij leed aan baarmoederhalskanker en kon de chemotherapie niet zelf betalen.

Met behulp van donateurs heeft de stichting haar bijgestaan. De voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale is geschokt door het heengaan van deze jonge moeder.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Peutertje wordt minutenlang onder kokend water gehouden en overlijdt

“Het doet wel pijn om moeite te maken voor iemands leven en dat je plotseling moet horen dat de persoon er niet meer is. Het heeft ons geschokt, vooral omdat het gaat om een moeder die jonge kinderen achterlaat. Ik hoop dat ze goed begeleid worden en een goede ondersteuning krijgen”.

Vismale heeft zijn ondersteuning toegezegd om de kinderen bij te staan. Hij heeft SRD 2.000 overhandigd aan de familie ten behoeve van de kinderen voor het nieuwe schooljaar. Verder heeft hij ook aangeboden schoolkleding aan te schaffen voor de vijf kinderen die nog schoolgaande zijn.

“We hebben het ook moeilijk. Het land heeft het moeilijk, maar dan nog willen uit het beetje ondersteuning dat wij krijgen uit het buitenland en lokaal kijken wat wij kunnen doen”, aldus Vismale.

1 voor 12 heeft SRD 5.000 bijgedragen aan de uitvaart van Stuart.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER