Moeder en vader in Paramaribo misbruiken 14- jarig meisje in keuken, kind radeloos

GFC NIEUWSREDACTIE-  De ouders van een 14- jarig meisje in Paramaribo, Suriname, worden ervan beschuldigd hun dochter al maandenlang te hebben misbruikt.

Een tante van het slachtoffer heeft alarm geslagen bij het KSVC nadat  de tiener haar via de telefoon had verteld dat ze radeloos was. Ze kon zo niet verder leven.

Volgens het meisje moest ze sinds vorig jaar elke ochtend om 05.00 uur beginnen om samen met haar moeder te werken in de keuken om meestal pas rond 21.00 uur in de avond naar bed te gaan.

Het kind moet haar ouders helpen aangezien het koppel op bestelling diverse soorten hapjes en gerechten levert aan een ruim en groeiend aantal klanten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mensen hebben in 2021 steeds minder vrienden, toename eenzaamheid

Jennifer Atmo van het VrouwenCollectief zegt aan GFC Nieuws dat er afgelopen zaterdag al een goed gesprek is geweest met de ouders. Er is aan hen uitgelegd dat er niets mis mee is als een kind een paar uurtjes per dag helpt met het bereiden van voedsel, schoonmaken en andere klusjes.

Echter is er volgens het KSVC sprake van mishandeling als het kind disproportioneel veel uren en maanden achtereen verplicht wordt om te werken. Er zijn grenzen.

“Een kind heeft net als een volwassene ook rust en vermaak nodig. Met de ouders is afgesproken dat het meisje slechts een paar uur per dag zal helpen in de keuken en zelf zal aangeven wanneer ze wil rusten”, aldus het VrouwenCollectief.

Het KSVC benadrukt dat de ouders hebben ingezien dat ze te veel van hun kind hebben geëist en fout bezig waren. Het KSVC zal regelmatig met het meisje bellen om te vragen of alles naar wens verloopt.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten