fbpx

Moeder doodgereden fietser Boyler ontmoet vader verdachte

GFC NIEUWSREDACTIE- De moeder van de 35-jarige fietser, Raymon ‘Boyler’ Ford, die vorige week zondag werd doodgereden aan de Henk Arronstraat in Paramaribo, Suriname, heeft een ontmoeting gehad met de vader van de verdachte.

De veroorzaker van de dodelijke aanrijding, Ruiz G. (19), is nog steeds door de politie aangehouden.

In een korte video die is gedeeld op social media zegt de moeder van het slachtoffer dat zij de verdachte nooit zal bezwaren. “Ik heb naar de jongen gekeken en zie dat hij het niet met opzet heeft gedaan. Ik zal hem moeten vergeven,” zegt ze aan de vader van de verdachte.

Ford heeft in de vroege ochtend van zondag 29 januari na te zijn aangereden door een personenauto aan de Henk Arronstraat ter hoogte van Naskip ter plaatse het leven gelaten.

De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg omstreeks 04.15 uur de melding van een aanrijding met dodelijk afloop op voornoemde locatie.

OOK INTERESSANT
Ambassadeur Sitaldin: Toegang tot veilig en gezond drinkwater is een collectieve verantwoordelijkheid

Aan de hand van de aangetroffen situatie en volgens camerabeelden is gebleken dat zowel de fietser die voorreed als de twee personenauto’s over de Henk Arronstraat reden. Zij kwamen vanuit de richting van de Leewensteinstraat gaande in die van de Schimmelpenninckstraat.

Ter hoogte van Naskip haalde de automobilist Emeka O. (39) de fietser in. Bij die gelegenheid kwam Emeka op de rechterrijstrook en werd daarbij door de andere autobestuurder Ruiz G. (19) die met vermoedelijk een hoge snelheid op de rechterrijstrook reed, van achteren aangereden.

Ruiz week vervolgens uit naar links en schepte daarbij de fietser die vervolgens tegen de schutting van de begraafplaats moet zijn gekomen en vervolgens wederom door de auto van Ruiz op het trottoir moet zijn aangereden.

Na te zijn voorgeleid is Emeka heengezonden, terwijl Ruiz hangende het onderzoek door de politie in verzekering is gesteld.