fbpx

Mishandelaars van vrouwen moeten op verplichte cursus

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Dat het verbaal en fysiek mishandelen van vrouwen door hun partners of door wie dan ook in geen enkele vorm aanvaardbaar is, is ontegenzeggelijk zo.

Dat zegt Jennifer Atmo, maatschappelijk werkster en beautician die al langer dan een decennium vrouwen adviseert hoe zij moeten handelen bij relatiestrubbelingen.

Zij geeft toe dat ze aan alle slachtoffers die door hun mannelijke geliefde worden misbruikt en haar om raad vragen, meegeeft dat ze de relatie liever terstond kunnen cancelen.

Net als veel van haar collegae ziet ook zij het te vaak gebeuren dat mannen die zich niet weten te beheersen telkens weer in de fout gaan: herhaalgedrag.

“Maar met het stopzetten van de liefdesrelatie met een zo’n liefdespartner is dit groot maatschappelijk probleem nog niet opgelost”, weet ze.

OOK INTERESSANT
Melatonine kan zelfbeschadiging bij jongeren met angst en depressie verminderen

Deze mishandelaars gaan volgens haar verder in hun leven met nieuwe partners en zetten het gewelddadig gedrag dikwijls onverminderd voort.

‘Daarom zou er een bredere discussie op gang moeten komen op welke wijze dit soort probleemheren verplicht naar een cursus kunnen worden gestuurd waarbij aan hen geleerd wordt hun gedrag te verbeteren”, stelt ze voor.

Volgen haar tonen onderzoekcijfers van de WHO aan dat gemiddeld 1 op de 3 vrouwen in hun leven te maken krijgt met huiselijk geweld.

“Er zal veel meer gedaan moeten worden om dit vraagstuk structureel op te lossen”, aldus Jennifer Atmo.