fbpx

Misbruik minderjarige: dominee gaat voor de zoveelste keer in de fout, KIVC roept op tot hard ingrijpen

GFC NIEUWSREDACTIE- Een dominee in Texas, VS, is deze week in hechtenis genomen voor jarenlang misbruik van een tienermeisje.

De 44-jarige Aaron S. was hoofdpredikant van de baptistengemeente.

Het slachtoffer, dat nu 18 jaar oud is, deed op 17 januari aangifte tegen de kerkleider. Zij beweert dat de geestelijke haar tenminste 3 keer heeft misbruikt vanaf haar zestiende.

Ze zou voor het laatst een dag voor zijn aanhouding zijn gemolesteerd. De dominee is op borgtocht vrijgelaten.

Jennifer Atmo van het KIVC pleit voor een nog hardere aanpak van pedofiele geestelijken, en verwijst naar het groot misbruikschandaal in de katholieke kerk dat bewust werd verhuld door paus Benedictus XVI.

BEKIJK OOK  Man uit Uitvlugt deelt tikken uit aan echtgenote na te intieme dansles

De voorzitter van het Internationaal Vrouwencollectief zegt aan GFC Nieuws dat er flink misbruik wordt gemaakt van het vertrouwen dat kerkgangers hebben in geestelijken.

“Een groot deel van deze viezeriken is nooit hiervoor gestraft”.

“Het misbruiken van zowel kinderen als naïeve volwassenen door geestelijken gebeurt uiteraard niet alleen in het Westen, maar zal gaande zijn in haast de meeste landen”, oordeelt zij.

Afsluitend vertelt Atmo dat het wenselijk is dat er op de meest korte termijn stappen worden ondernomen om deze misdadigers op te sporen en te berechten.