fbpx

Minister Ramadhin gaat voor “Brain Gain”

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Elsje Finck-Sanichar College COVAB heeft vandaag in het bijzijn van de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, diploma’s overhandigd aan geslaagden van diverse opleidingen.

In totaal zijn er 123 geslaagden voor de basisopleiding tot Verpleegassistent, basisopleiding tot Ziekenverzorgende, basisopleiding tot MBO Verpleegkundige, Postbasis / gespecialiseerde opleiding, HBO-opleiding tot HBO-Verpleegkundige en HBO-opleiding tot HBO – Health management.

Ramadhin gaf in zijn toespraak aan dat hij heel tevreden is met zoveel geslaagden en ziet graag dat men een bijdrage levert aan de zorg in Suriname en ziet verpleegkundigen niet graag vertrekken naar het buitenland.

“Brain Gain” is waarvoor de minister zich reeds geruime tijd sterk maakt vanuit het ministerie om het tekort aan verplegenden te minimaliseren.

BEKIJK OOK
Gokspeler voor verduistering en oplichting aangehouden

Behalve dat er gewerkt wordt aan het verruimen van de opleidingscapaciteit voor Suriname, wordt er ook intensief gewerkt aan het implementeren van een landelijke loonreeks voor de zorgsector.

Tevens wordt vanuit het Herstelplan voor de gezondheidszorg gekeken naar het realiseren van een sectorbrede CAO.

Het Elsje Finck-Sanichar College COVAB krijgt de volledige ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid om zoveel mogelijk personen op te leiden in de Algemene, maar ook in de Specialistische verpleegkunde.