Minister Pokie dient ontslag in

GFC NIEUWSREDACTIE- Politieke bronnen beweren dat minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) op 13 juli haar ontslag heeft ingediend bij president Chandrikapersad Santokhi.

In mei ging de minister op verzoek van de president met verlof.

Toen werd gezegd dat de minister concessies zou hebben uitgegeven op plaatsen die worden beschouwd als ‘heilige’ plekken voor inheemsen en marrons.

De uitgifte zou niet buiten de wettelijke procedures om zijn uitgegeven of buiten de bevoegdheden van de bewindsvrouw vallen, maar wordt het Pokie zeer kwalijk genomen, dat in de concessies gebieden vallen waar inheemsen en marrons al eeuwenlang leven en jagen, maar ook traditionele, spirituele en culturele ceremonieën uitvoeren.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Maak de ramen open waar mensen bij elkaar komen om virusbesmettingen te reduceren

In een spraakbericht zei Pokie toen dat zij geen enkele onrechtmatige daad zou hebben gepleegd dat haar ontslag zou rechtvaardigen. Het ging overigens om een concessie die al was uitgegeven en waarop correcties moesten worden aangebracht.

Die correcties pleegde de bewindsvrouw op advies van deskundigen om een rechtzaak tegen het ministerie te voorkomen.

Wie de opvolger wordt van Pokie is nog niet bekend. Gesuggereerd wordt dat de huidige fractieleider van de ABOP in het parlement, Dinotha Vorstijk, de nieuwe minister wordt op GBB.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten