fbpx

Maak de ramen open waar mensen bij elkaar komen om virusbesmettingen te reduceren

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Het is onbegrijpelijk dat de Surinaamse overheid niet een ieder, in het bijzonder bedrijven, officieel adviseert om ramen open te houden op plekken waar er mensen bij elkaar komen.

Steeds meer internationale experts wijzen erop dat het beter ventileren van binnenruimtes een zeer belangrijke maatregel is om infecties met het coronavirus te reduceren.

Talrijke studies hebben aangetoond dat het merendeel van de besmettingen plaatsvindt via aerosolen/microdruppels die urenlang in de lucht kunnen blijven zweven in ruimtes die niet goed zijn geventileerd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Besmetting met coronavirus veelal door de lucht in niet goed geventileerde ruimtes! Ramen open!

GFC Nieuws heeft sinds maart 2020 zeer frequent hierover bericht.

De aerosolen komen vrij bij hoesten, praten, zingen, niezen, hijgen, gapen, snurken, maar ook bij ademen.

BEKIJK OOK
Vrouwen die op latere leeftijd dikker worden hebben grotere kans op borstkanker

Door de ramen open te doen, dus door te ventileren, kunnen deze zich makkelijker en veel sneller oplossen. Dat is ook de reden waarom de kans op besmettingen in de buitenlucht ruim 20 keer kleiner is.

“Men heeft het steeds over handen wassen of desinfecteren en 2 meter afstand bewaren!”

“Terwijl wij weten dat de belangrijkste besmettingsroute via de lucht, via aerosolen, gaat. Er moet veel beter worden geventileerd. Maak in vredesnaam de ramen open”, is de boodschap van experts.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ga niet in kantoren, winkels en slagerijen waar ramen gesloten zijn, kans op coronabesmetting groter