fbpx

Minister Financiën voert gesprekken met president Caribbean Development Bank

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Achaibersing van Financiën en Planning van Suriname heeft in Barbados succesvolle gesprekken gevoerd met de president van de Caribbean Development Bank (CDB), Gene Leon.

De minister van Financiën zit namens Suriname in de Board van de CDB.

Ministers Sewdien van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) en Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) waren tevens aanwezig bij het overleg.

CDB financiert op dit moment projecten in Suriname op het gebied van energie en onderwijs. Wederzijds is de wens uitgesproken dit uit te breiden naar de landbouw en productie. De komende dagen zal verdere afstemming plaatsvinden op technisch niveau voor de selectie van concrete projecten.

BEKIJK OOK  Tekenfilm over bedreigde lederschildpadden voor schoolkinderen gelanceerd

Gene Leon van de CDB gaf aan de ontwikkelingen in Suriname op de voet te volgen. Hij merkt op dat de economie van Suriname zich relatief snel aan het herstellen is en wij op het goede spoor zijn.

CDB wil daar graag ook aan bijdragen door haar activiteiten in Suriname op te voeren. In dat kader zal de functionaris binnenkort een bezoek brengen aan Suriname om de samenwerking verder uit te diepen.