fbpx

Militaire Politie niet op de hoogte van aangifte tegen vicepresident Brunswijk

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Defensie in Suriname zegt in een verklaring dat de Militaire Politie niet op de hoogte is van aangifte van valse dollarbiljetten.

In het dagblad de Ware Tijd (dWT) verscheen een artikel onder de kop “Burger beklaagt zich bij president over betalingskwestie vicepresident”, waarin ene Siegfried Enting beweert aangifte bij de Militaire Politie (MP) te hebben gedaan en een groot bedrag aan valse dollarbiljetten aan de MP te hebben overhandigd.

Uit de administratie van de MP blijkt volgens het ministerie dat er geen aangifte is gedaan hierover. Ook is er geen vals geld ontvangen.

Enting beweert dat hij jaren geleden met valse dollarbiljetten is betaald door vicepresident Ronnie Brunswijk. Hij heeft daarover zijn beklag gedaan bij president Chandrikapersad Santokhi. In een brief aan het staatshoofd vraagt Enting hem Brunswijk te bewegen eindelijk te betalen, schrijft dWT.

Het volledige bedrag van 85.000 US dollar voor de verkoop van een VW Passat aan Brunswijk zegt hij in valse biljetten te hebben ontvangen. Daarmee geconfronteerd zou de vicepresident hebben aangegeven dat hij het bedrag had ontvangen van “die mensen van de toen beruchte lading van duizend kilogram cocaïne”.

BEKIJK OOK
Santokhi positief over de oprichting van een Suriname Film Office

Woordvoerder Humphrey Dundas van de vicepresident zegt dat de vp nooit een voertuig bij Enting heeft gekocht. Het enige wat Brunswijk zich kan herinneren, is dat hij in de periode dat hij assembleelid was de man financieel heeft geholpen om te voorkomen dat diens woning op de veiling werd verkocht.

Wat de vicepresident, aldus zijn woordvoerder, bevreemdt is dat president Santokhi deze kwestie nimmer met hem heeft besproken nadat hij van Enting een brief had ontvangen om te bemiddelen. Brunswijk heeft evenals anderen “op straat” vernomen dat Enting schriftelijk zijn beklag bij het staatshoofd heeft gedaan en dat het kabinet van de president formeel op die brief heeft gereageerd.

Op 17 maart stuurde de directeur Politieke- en Beleidsaangelegenheden van het kabinet van de president een brief naar Enting waarin hij werd geïnformeerd dat zijn schrijven was ontvangen en in behandeling genomen.

De woordvoerder van de vicepresident typeert de brief van Enting als één van de vele lasterpraatjes die over Brunswijk de ronde doen. “Deze soort lasterverhalen hebben we haast elke dag van mensen die zeggen dat ze door de vp zijn opgelicht.”