fbpx

‘Mijn kleine meisje stierf nadat we een verandering in haar gezicht zagen tijdens avondeten’

GFC NIEUWSREDACTIE- Toen Carly en haar familie op een avond aan het eten waren, nam ze een aparte verandering weer aan het gezicht van haar dochter.

Carly (32) en haar partner Ben (26) uit het Verenigd Koninkrijk zagen dat de ogen van dochter Acacia bijna volledig gesloten waren en dat haar mond schuin naar één kant was gericht.

De bezorgde ouders brachten haar meteen naar de huisarts, waar ze werd gediagnosticeerd met Bell’s Palsy, een onverklaarbare episode van gezichtsspierzwakte of verlamming, meldt The Sun.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Multimiljonair spoort mensen aan om ontbijt over te slaan om langer te leven

De ouders drongen er op aan dat een scan werd gemaakt. Toen ontdekten artsen een gezwel op de hersenen van Acacia.

Na meer tests en scans werd ze in september vorig jaar gediagnosticeerd met diffuus midline glioom H3K27M.

Diffuse midline gliomen zijn het op één na meest voorkomende type primaire hooggradige hersentumor bij kinderen, zegt de Brain Tumor Charity.

De zesjarige moest slopende radiotherapie ondergaan om de tumorgroei te vertragen.

De familie moest daarna aanhoren dat hun kleine meisje nog maar 12 maanden te leven had, maar dat het meer dan waarschijnlijk slechts zes maanden zou zijn.

BEKIJK OOK
'Mama, mijn geslachtsdeel doet pijn', vertelt 8-jarig meisje aan moeder na door haar oom te zijn misbruikt

“Uiteindelijk leefde ze 15 maanden vanaf het moment dat ze voor het eerst ziek was. Ze was heel dapper, heel sterk en heel vastberaden,” zegt de moeder.

Op zondag 28 november, toen het buiten sneeuwde, overleed de Disney’s Frozen-fan vredig.

Haar moeder voegde eraan toe: “Ze was altijd een ster, die helder scheen, en dat doet ze nu nog steeds. Ze was schattig en zo vriendelijk. Ze was een geweldig meisje en ik ben heel erg trots op haar. Ik kan niet trotser zijn.”

Carly zegt nu dat de familie altijd aan Acacia zal denken als het sneeuwt en zei dat de favoriete personages van haar kleine meisje Anna en Elsa uit Frozen waren.

Ze legde uit dat ze er ‘helemaal kapot’ van is door het verlies van haar dochter, maar ook blij is dat ze geen pijn meer hoeft te hebben.

Foto: BPM