Miguel van Assen kan alleen via rechtstreekse kwalificatie deelnemen aan Olympische Spelen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Olympische Spelen worden van 23 juli tot en met 8 augustus gehouden in Tokio.

Op dit moment heeft nog geen enkele atleet zich gekwalificeerd. De twee atleten die nog in de race zijn voor kwalificatie zijn Miguel van Assen op het onderdeel hink-stap-springen en Danny Vanan op de 100m sprint.

Voor het geval geen enkel atleet zich rechtstreeks kwalificeert kon voor 21 juni één “universality place” of wildcard bij World Athletics worden aangevraagd.

Op basis de van geleverde prestaties van deze twee atleten heeft de Atletiekbond op 20 juni via het Surinaams Olympisch Comité een verzoek ingediend om een wildcard te verstrekken aan Miguel van Assen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Persoon doodsbang om besmet te raken in gym en traint in tent

Reeds op 22 juni kreeg het Surinaams Olympisch Comité bericht dat de aanvraag voor het verstrekken van een wildcard aan Miguel van Assen niet is gehonoreerd door de Technische Commissie van World Athletics.

Dit heeft te maken met het feit dat slechts 32 atleten kunnen deelnemen aan het onderdeel Hink-stap-springen en er al voldoende atleten zijn die de kwalificatielimiet behaald hebben.

Het kwalificatietraject verloopt op 29 juni, dit betekent dat Miguel van Assen zich alleen nog rechtstreeks kan kwalificeren als hij uiterlijk 29 juni de kwalificatielimiet van 17.14m haalt.

Zijn personal best is 16.96m terwijl hij recentelijk op de Zuid-Amerikaanse Kampioenschappen een sprong maakte van 16.73m.

Vandaag 26 juni neemt van Assen deel aan de 32ste Centraal Amerikaanse Kampioenschappen in San Jose, Costa Rica.

De Surinaamse Atletiekbond hoopt dat van Assen deze laatste kans goed benut om zich rechtstreeks te kwalificeren voor deelname aan de Olympische Spelen.

Als dit niet het geval is zal Danny Vanan, die op de ranking score van World Athletics meteen na Van Assen volgt, deelnemen met een wildcard op 100m sprint.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten