fbpx

MIA zoekt ordeverstoorders

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Meldpunt Informatie Anoniem (MIA) in Suriname is op zoek naar elke vorm van informatie over de verstoring van de openbare orde en rust binnen de samenleving op vrijdag 17 februari in Paramaribo.

MIA toont begrip voor vreedzame protesten, dit vanwege de huidige economische situatie in het land. Met de verhogingen van haast alle producten en diensten komen velen niet meer uit. Vreedzame protesten in een democratische staat is het recht van elke burger, haalt MIA aan.

Echter was dit niet het geval tijdens de protestactie van 17 februari. Een groep plunderaars is overgegaan tot het plunderen van handelszaken en is zelf een auto van een journalist in brand gestoken.

De gemeenschap wordt volgens MIA op dit moment nog steeds in onrust gebracht met de verspreiding van valse berichten en is de harmonie binnen de samenleving volledig verstoort.

Op verzoek van slachtoffers, ondernemers en het aantal meldingen die wij constant binnenkrijgen om zoveel mogelijk gestolen goederen terug te halen, doet MIA een beroep op de gemeenschap om alle informatie regarderende het bovenstaande te delen.

MIA doet een beroep op de totale samenleving, in het bijzonder ondernemers, om zoveel mogelijk informatie te delen via www.mia.sr. of het WhatsApp-nummer 8435675 of mailen naar [email protected]

OOK INTERESSANT
Operaties vanaf maandag weer mogelijk in Academisch Ziekenhuis Paramaribo