fbpx

Mexicaanse kartelleider sterft in vuurgevecht na massale gevangenisuitbraak

GFC NIEUWSREDACTIE- Een ontsnapte Mexicaanse kartelkoningin bekend als “El Neto” stierf na een schietpartij, vier dagen nadat hij de gevangenis ontvluchtte in een gewelddadige massale uitbraak.

El Neto”, wiens volledige naam Ernesto Alfredo Pinon de la Cruz was, werd opgespoord door inlichtingendiensten in de stad Ciudad Juárez aan de Amerikaanse grens en vervolgens neergeschoten na een achtervolging, zeiden functionarissen.

“Hij werd gelokaliseerd, achtervolgd. Hij raakte gewond, maar onderweg (naar de kantoren van de procureur-generaal) stierf hij”, zei de gouverneur van de staat Chihuahua, Maru Campos, op Twitter.

“El Neto”, een topschutter voor het “Los Mexicles” -kartel, ontsnapte met 29 andere gevangenen nadat overvallers in gepantserde voertuigen vroeg op nieuwjaarsdag de gevangenis in de grensstad Juarez hadden aangevallen.

BEKIJK OOK
Enorme menigte - meer dan 100.000 - in Israël protesteert tegen Netanyahu’s wetswijzigingen

Ten minste 19 mensen, waaronder bewakers en andere gevangenen, stierven in de aanval, een van de bloedigste gevangenisinvallen van Mexico in de afgelopen jaren.

Federale autoriteiten die arriveerden om de orde te herstellen, zeiden dat ze ontdekten dat gevangenen een “VIP-zone” hadden opgezet in de door de staat gerunde gevangenis met drugs en geld.

Het hoofd van de Juarez-gevangenis is ontslagen en wordt samen met anderen aan een onderzoek onderworpen.