fbpx

Meta zet sommige werknemers op ’30-dagenlijst’ te midden van inkrimping

GFC NIEUWSREDACTIE- Meta slankt zijn personeelsbestand af en vermijdt een golf van roze slips door sommige werknemers op een “30-dagenlijst” te dwingen die hen slechts een maand de ruimte biedt om een nieuwe functie te vinden of het bedrijf te verlaten als hun afdeling wordt ingekrompen of geëlimineerd.

In plaats van werknemers regelrecht te ontslaan, geeft het bedrijf sommige werknemers wier functies zijn geëlimineerd een periode van een maand om te solliciteren op verschillende banen binnen Meta.

Het is lang een gangbare praktijk geweest bij het moederbedrijf van Facebook, meldt de Journal, maar tot voor kort had het alleen gevolgen voor slecht presterende werknemers.

BEKIJK OOK
Tom Hanks zegt dat hij slechts 'vier behoorlijk goede' films heeft gemaakt gedurende decennialange carrière

Maar terwijl de technische wereld zich schrap zet voor een mogelijke recessie, is Meta, volgens het rapport, begonnen het proces te gebruiken om ook goed presterende werknemers te elimineren.

Een Meta-woordvoerder vertelde de Journal dat het tijdsperiode een manier is voor Meta om talent te behouden dat het anders zou hebben verloren.