Mensen met een beperking worden versterkt via BNTF-project Micro-ondernemerschap

GFC NIEUWSREDACTIE- In het kader van het Basic Needs Trust Fund-project “Micro-ondernemerschap voor mensen met een beperking” hebben dertien trainees van de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) in Suriname hun certificaat in ontvangst mogen nemen.

Het doel van dit project is om mensen met een beperking de nodige skills aan te brengen, teneinde een onderneming te kunnen starten.

De trainees hebben de trainingen ondernemersontwikkeling, kostprijscalculatie en basisadministratie succesvol afgerond.

Lilian Wiebers, een van de trainers, heeft aangegeven dat ondernemerschap geen beperking kent. Zij heeft verteld dat zij de nadruk gelegd heeft op de ondernemerskwaliteiten, omdat ondernemerschap in een ieder zit, ongeacht de beperking.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 2-jarig jongetje valt van roltrap winkelcentrum en sterft

Zij heeft de felicitaties uitgebracht aan de trainees voor het behalen van deze mijlpaal.

Ook Ashwin Chitanie heeft enkele inspirerende en bemoedigende woorden uitgebracht aan de trainees. Chitanie heeft meegegeven aan de trainees dat zij ongekende hoogten kunnen bereiken door samen te werken.

Verder heeft hij aangegeven dat zij niet moeten stoppen bij het ontvangen van een certificaat, maar het verder uitbreiden naar het helpen en dienen van de gemeenschap.

Directeur van de SPWE, Etienne Etman, heeft benadrukt dat de trainees invulling en waarde moeten geven aan het behaalde certificaat door hetgeen geleerd is om te zetten in de praktijk.

Hij heeft aangegeven dat ook mensen met een beperking een enorme bijdrage leveren aan de economie.

Verder heeft de directeur aangeduid dat ook de SPWE getransformeerd zal worden naar een modern innovatief instituut die vooral haar diensten zal blijven leveren aan de kwetsbare groepen in de samenleving.

De directeur heeft zijn felicitaties uitgebracht aan alle trainees en kijkt naar hen uit in het na-traject.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannen moeten minstens 21 keer per maand zichzelf bevredigen, suggereert studie

Malty Dwarkasing, directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), heeft duidelijk gemaakt dat niet alleen kennis en skills nodig zijn voor het opzetten van een onderneming maar ook passie en doorzettingsvermogen.

Verder heeft zij aangegeven dat Suriname in een crisis zit en er bij elke crisis mogelijkheden zijn om nieuwe diensten aan te bieden.

De directeur heeft de felicitaties uitgebracht aan de trainees en kijkt uit naar de nieuwe diensten die zij zullen leveren aan de markt.

Dit project is ingediend door de Alliantie voor Decent Work voor mensen met een beperking waarin zitting hebben; de VSB, SPWE en de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), de United Nations Development Programme en vertegenwoordigers van mensen met een beperking in Suriname.

Binnen dit kader verzorgt ook de SAO-trainingen aan mensen met een beperking.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten