Mensen die hun rijbewijs in Suriname hebben gehaald weten niet te rijden op zesbaanswegen

INGEZONDEN- De huidige regering van Suriname is voornemens om bepaalde wegen in Paramaribo te transformeren van tweebaanswegen naar zesbaanswegen.

Onder meer niet ver van het centrum van de stad zal dat binnenkort gaan gebeuren.

Waar de overheidsfunctionarissen echter helemaal geen rekening mee houden, is dat een heleboel autorijders nog nooit les hebben gekregen op welke wijze ze dat veilig moeten doen.

Het is langer publiek geheim dat er in ons land relatief meer auto- ongelukken plaatsvinden omdat de rijopleidingen kwalitatief niet zo veel voorstellen.

Althans in vergelijking met een geordend land als Nederland.

Mensen die hun rijbewijs in Suriname hebben gehaald weten niet echt goed te rijden, nog minder op zesbaanswegen.

Het Surinaams rijbewijs stelt niet veel voor. Het gevolg is dat er een heleboel mensen achter het stuur gaan zitten die in feite niet in staat zijn om veilig deel te nemen aan het verkeer.

Je hoeft geen uitzonderlijk goede paragnost te zijn om nu al te kunnen stellen dat er met het invoeren van zesbaanswegen een grote kans is op nog meer ongevallen.

OOK INTERESSANT
Het stille gevaar van paspoortenfraude

Het zou raadzaam zijn indien de bevoegde instanties nagaan hoe ze rijvaardigheid van chauffeurs en chauffeuses op een hoger niveau kunnen brengen alvorens deze wegen volledig open te stellen.

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.