fbpx

Mensen blijven te vaak zeuren over hun problemen in plaats van die op te lossen

INGEZONDEN- Er lopen een heleboel mensen rond op deze planeet die er behagen in scheppen om steeds maar te klagen.

Zeuren over zaken die niet goed gaan in het leven lijkt voor hen een dagelijkse genotsbezigheid te zijn die ze maar niet willen afleren.

Zij blijven in veel gevallen constant mopperen over hun gebrek aan geld, dat zij zich niet lekker voelen, over hun gewicht, dat ze aan het werk niet eerlijk worden behandeld of dat zij niet geslaagd zijn in het leven.

Zij vergeten dikwijls dat een ieder weleens of zeer frequent wordt geconfronteerd met tegenslagen. Dat is nu eenmaal inherent aan het in leven zijn.

Veel zeurpieten willen echter hun problemen niet identificeren om oplossingen te zoeken of om er op een betere manier mee te kunnen omgaan.

Het woord oplossingsgericht denken komt niet voor in hun vocabulaire. Zij lijken er juist plezier in te hebben om steeds te kunnen blijven klagen.

BEKIJK OOK
Politieke manipulatie tegen de NDP heeft samenleving gedompeld in apathie

Het beste advies dat aan deze figuren kan worden gegeven is om te stoppen met zeuren over hun problemen en hun kostbare energie liever te stoppen in het zoeken naar structurele en effectieve oplossingen.

Bij een chronisch gebrek aan geld bijvoorbeeld zijn er 2 belangrijke oplossingen: meer geld verdienen en/of bezuinigen. Of klagen ze over hun gezondheid of overgewicht: leg ze uit dat ze dan maar gezonder moeten gaan leven!

De moraal van het verhaal is dat klagen in dit soort gevallen over het algemeen geen oplossing brengt. Wel het nadenken over oplossingsmodellen en deze uiteindelijk daadwerkelijk implementeren.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud