Meisje overlijdt: kritiek op medici die 7-jarige naar huis sturen met ‘verstuikte knie’

GFC NIEUWSREDACTIE- Het overlijden van de 7-jarige Lorrane die zich vorige week donderdag op school bezeerde en door doktoren naar huis werd gestuurd met een ‘gekneusde knie’, zorgt online voor een flinke discussie aangaande de kundigheid van artsen.

De moeder werd door school gebeld met de mededeling dat het meisje zich had bezeerd, waarop ze naar huis werd gebracht. Lorrane werd uiteindelijk naar het ziekenhuis in haar woonplaats Sao Paolo in Brazilië getransporteerd wegens enorme pijn, koorts en braken.

Een specialist maakte röntgenfoto’s van de knie, waarna ze medicijnen kreeg en naar huis werd gestuurd.

De volgende dag werd ze weer naar het ziekenhuis gebracht met een gezwollen knie en vreselijke pijnen. Medewerkers stopten vervolgens een spalk aan haar been en stuurde haar opnieuw huiswaarts.

Haar toestand verslechterde zodanig dat ze een derde keer naar het ziekenhuis moest worden gebracht, waar ze toen door een kinderarts werd gezien.

Er werden meer röntgenfoto’s gemaakt waarna werd vastgesteld dat Lorrane’s lever vergroot was.

Een vergroot lever wordt vaak veroorzaakt door leveraandoeningen die verband houden met overmatig alcoholgebruik, leverkanker, vet in de lever en acute hartfalen.

Lorrane werd overgebracht naar een ander ziekenhuis, maar stierf helaas op 31 oktober onderweg daar naartoe, schrijft mediahuis Globo.

De familie betreurt dat het meisje heel laat werd gediagnosticeerd en overleed, vanwege een gebrek aan kinderartsen in het land.

Via diverse sociale media kanalen tonen mensen hun berouw en zijn van mening dat deze medische blunder voorkomen had kunnen worden.