fbpx

Meisje (14) verduistert sieradenset werkgever moeder

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Munder heeft gisteren een 34-jarige opgespoord en in verzekering gesteld voor diefstal van sieraden.

De vrouw was werkzaam als interieurverzorgster thuis bij de aangeefster.

Op een dag ontdekte de eigenaresse dat haar sieradensetje dat ze op haar huwelijk had gekregen, nergens te vinden was. Ze confronteerde haar dienst hiermee, die gaf aan dat ze niets afweet van de sieraden.

De dochter van de dienst was deze week jarig. Ook de eigenaresse was uitgenodigd. Tot haar verbazing zag de eigenaresse een bekende ring aan de vinger van de 14-jarige dochter. Ze wilde de ring even zien en herkende het positief. Ze belde met haar partner en er werd een politie zaak ervan gemaakt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw in Rotterdam mishandeld door partner omdat ze geld stuurt naar ex- vriend in Suriname

De sterke arm heeft gisteren de moeder van het 14-jarig meisje in verzekering gesteld. Gaande het onderzoek bleek dat de schoonmaakster af en toe haar dochter meenam thuis bij de aangeefster om haar te helpen. Het 14-jarig meisje heeft op een dagje zonder medeweten van haar moeder, de sieraden naar huis meegenomen.

BEKIJK OOK
72-jarige fietser doodgereden

Bij de politie verklaarde het meisje dat ze de sieraden mooi vond en naar huis meenam. De ketting van de complete set heeft ze geleend aan een vriendin.

De politie heeft de moeder dezelfde avond in vrijheid gesteld en de 14-jarige werd na een ernstige waarschuwing heengezonden.

Het OM heeft rekening gehouden met de leeftijd van het meisje en het feit dat ze nog een schoolgaande is.

De benadeelde krijgt haar buitgemaakte sieraden terug.