fbpx

Meisje (11) leeft gelukkig met hart dat buiten haar borst klopt

GFC NIEUWSREDACTIE- Een meisje geboren met een ongelooflijk zeldzame aandoening, wat betekent dat haar hart zich buiten haar borst ontwikkelde, heeft gezegd dat ze zich niet door haar toestand zal laten tegenhouden.

Virsaviya Borun-Goncharova, 11, werd geboren met een uiterst zeldzame aandoening genaamd Pentalogy of Cantrell. Het zorgde ervoor dat haar ribbenkast en buikspieren zich niet goed vormden tijdens de zwangerschap van haar moeder, meldt Mirror.

De aandoening, die slechts ongeveer één op de miljoen mensen treft, bezorgt haar geen pijn in het dagelijks leven, maar laat haar hart bloot omdat het net onder het oppervlak van de huid ligt.

Terwijl Virsaviya’s moeder Dari, 31, zwanger was, kreeg ze te horen dat haar dochter waarschijnlijk zou overlijden tijdens de zwangerschap of de geboorte.

BEKIJK OOK
‘Gids Arbeidswetgeving Suriname’ geeft eenvoudige uitleg over arbeidswetten

Ondanks de kansen heeft ze het overleefd en is ze nu een bloeiend pre-tienermeisje. Dari zei: “Dokters vertelden me dat mijn dochter zou overlijden tijdens de zwangerschap of tijdens de bevalling. Ze is echt een wonder en ik hou van hoe ze is. Ze is absoluut uniek. Ze is een op de miljoen. Haar broer, Ervin, houdt er ook van om dicht bij het hart van zijn zus te komen en zijn handen en gezicht ertegenaan aan te raken en te laten rusten.”

Foto: MDWFeatures / @legendari_love

Add Comment