Meerdere aangiften tegen zoon Brunswijk

GFC NIEUWSREDACTIE- Meerdere personen hebben aangifte gedaan tegen Pascal van Geene (31), zoon van de Surinaamse vicepresident, Ronnie Brunswijk.

Woensdag is van Geene aangehouden door de politie en in verzekering gesteld.

Ruim 3 maanden terug is aangifte gedaan bij de politie van Albina van diefstal, c.q. verduistering van een graafmachine met een waarde van 250.000 euro.

De verdachte zou dit in samenspraak hebben gedaan met meerdere politieambtenaren, onder wie waarnemend ressortcommandant Michel Lim Hok Koen van Albina.

De advocaat van de benadeelde vroeg procureur-generaal Garcia Paragsingh en minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) in juni dit jaar om een grondig en onafhankelijk onderzoek in deze zaak.

Naar verluidt heeft inspecteur Lim Hok Koen in mei de graafmachine in beslag genomen in grensstad Albina. De benadeelde beschikte op dat moment niet over de bescheiden en moest naar Frans-Guyana om die te halen.

De inspecteur heeft daarbij besloten om van Geene als toezichthouder van de machine aan te wijzen. Nadat de benadeelde terug was met de bescheiden en zich meldde bij Lim Hok Koen bleek dat de graafmachine was verdwenen.

OOK INTERESSANT
Onderwijs en IDB bespreken internetnetwerk op scholen

Ook na het betalen van SRD 60.000 aan van Geene is de machine niet teruggegeven aan de eigenaar.

Daarnaast is er bij de politiebureaus Kwatta, Munder en de Nieuwe Grond aangiften gedaan tegen de verdachte.