Meer dan 1000 ouderen doen mee aan seniorendag

seniorendag chan

GFC NIEUWSREDACTIE- In verband met de herdenking van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie hebben de Shri Sanatan Dharm Paramaribo Noord en Stichting Welzijn door Collectiviteit Weg naar Zee, een seniorendag georganiseerd in het Roeli’ Events Centre.

Meer dan 1000 ouderen hebben deelgenomen van 10 uur s’morgens tot 4 uur in de middag. President Santokhi en de First Lady waren ook aanwezig.

Ze zijn met de hulp van andere ondersteunde organisaties en personen met de bus vervoerd vanuit Huize Ashiana, ouderen vereniging Sath e Sath, Nationale Stichting Blinden en Slechtzienden, Stiwewa, Jiwan Joti, Soos de Kolibrie, Ester Stichting, Shri Krishna mandir, Ganesh mandir, SSDP, Satyanarain mandir, Ram mandir, Sitaram mandir, Lions Club Kwatta, Lakshmipati mandir en Radha Krishna mandir.

Diverse sprekers bedankten de seniorenburgers voor de bijdrage aan de natie en alle personen. Tevens werd gewezen op de cultuur van Suriname die is verrijkt dankzij alle immigranten.

Santokhi stond stil bij de perceptie van Baba en Mai. Er zijn sterke jongeren gekomen uit alle beroepsgroepen en ze hebben zaden meegenomen om in Suriname te planten.

OOK INTERESSANT
2023 bijzonder jaar voor Suriname en China

Er is veel bloed, zweet tranen gevallen en die strijd moeten wij voortzetten tegen onrecht en oneerlijkheid. We hebben onze tradities, taal en cultuur behouden.

Het staatshoofd feliciteerde de samenleving met alle drie herdenkingen en vieringen. Mijn moeder heeft mij geleerd: zoon werk hard, doe je best en God doet de rest, aldus de president die ook het lied “Soháni rát ” ten gehore bracht.

De dag werd met lekker eten, zang- en dans optredens van Dream Art, de Mysticals, Shanita Bhagwandien en Freestyle afgesloten.