fbpx

Marokko eerste Afrikaanse ploeg ooit die halve finale WK bereikt met historische zege op Portugal

GFC NIEUWSREDACTIE- Marokko schreef zaterdag geschiedenis als het eerste Afrikaanse team dat een halve finale van het WK bereikte door Portugal met 1-0 te verslaan om zijn sprankelende reeks in Qatar voort te zetten.

Youssef En-Nesyri scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Marokko-fans vierden feest na de overwinning van het team tijdens de FIFA World Cup Qatar 2022 kwartfinalewedstrijd tussen Marokko en Portugal in het Al Thumama Stadium op 10 december 2022 in Doha, Qatar.

“Vroeger waren het alleen de Marokkanen die ons steunden, nu zijn het de Afrikanen en Arabieren”, zei manager Walid Regragui voor de kwartfinale, verwijzend naar de elektrische sfeer die zijn team bij elke wedstrijd heeft vergezeld.

BEKIJK OOK
Enorme menigte - meer dan 100.000 - in Israël protesteert tegen Netanyahu’s wetswijzigingen

En het Al Thumama-stadion klonk zaterdag met gejuich, trommels en fluitjes alsof bijna een heel continent en regio binnen waren, getuige van hun team dat geschiedenis schreef.

De nederlaag voor Portugal betekende het einde van wat waarschijnlijk het laatste WK van Cristiano Ronaldo zal zijn, omdat zelfs hij geen deuk in de Marokkaanse defensie kon slaan en na het laatste fluitsignaal in tranen door de tunnel liep.