Marktwaarde Tesla met bijna $200 miljard gedaald binnen korte periode

Tesla

GFC NIEUWSREDACTIE- In iets meer dan een maand tijd is de waarde van Tesla met bijna $200 miljard gedaald. De aandelen van de elektrische autofabrikant zijn sinds hun piek in 2023 met ongeveer een vijfde gedaald.

Analisten wijzen naar “exploderende” voorraden bij Tesla, wat verdere problemen voor het bedrijf van Elon Musk zou kunnen betekenen.

Tot afgelopen maand zat Tesla in de lift met een waardestijging van 170% dit jaar, piekend op $291 op 19 juli. Maar sindsdien is ongeveer een vijfde van deze waarde verloren gegaan, wat de marktkapitalisatie van het bedrijf reduceerde tot ongeveer $730 miljard.

Een combinatie van inflatie, hogere rentetarieven en angst voor een recessie lijkt de daling te hebben veroorzaakt. Hogere rentevoeten zijn vaak slecht nieuws voor snelgroeiende aandelen zoals Tesla, omdat ze de winstgevendheid van bedrijven aantasten door hoge leenkosten.

Interne problemen bij Tesla helpen ook niet. Gordon Johnson, oprichter en CEO van GLJ, merkte op dat de voorraden van Tesla “exploderen”.

OOK INTERESSANT
Politie voert landelijke veiligheidsoperatie uit

Hij suggereerde dat dit Tesla zou kunnen dwingen de prijzen opnieuw te verlagen. Bovendien bleek uit gegevens dat zelfs grote Tesla-supporter Cathie Wood haar aandeel in het bedrijf aanzienlijk heeft verminderd.