fbpx

Mark Zuckerberg heeft plan van 10 miljard dollar om het voor thuiswerkers onmogelijk te maken zich te verbergen voor hun bazen

GFC NIEUWSREDACTIE- Tijdens de Meta Connect 2022 live keynote vorige week besprak CEO Mark Zuckerberg zijn nieuwe plannen voor Meta om avatars – griezelige digitale stand-ins voor menselijke werknemers – naar videochats te brengen.

Ze zouden worden aangepast aan de exacte huidskleur, het kapsel en de outfitkeuzes van een persoon.

Volgens Zuckerberg zou een volledig virtuele rondetafelbijeenkomst bestaan uit de avatars van jou en je collega’s die chatten in zoiets als een “derde modus” tussen volledig camera-aan en camera-uit.

Het bedrijf heeft ruim US$ 10 miljard geïnvesteerd in de plannen.

Uit een enquête van 20.000 mensen door Microsoft zelf bleek dat bazen nog steeds regelmatig de productiviteit van hun externe werknemers in twijfel trekken. Sommigen hebben zelfs draconische maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat hun ideale productiviteitsniveau wordt gehaald.

BEKIJK OOK
Dyson's luchtzuiverende hoofdtelefoon kost $ 949

Volgens onderzoek van de New York Times in augustus volgen acht van de 10 grootste particuliere werkgevers in de VS productiviteitsstatistieken, waaronder actieve online tijd, incidentie van toetsenbordpauzes, hoe lang het duurt om een e-mail te schrijven en zelfs individuele toetsaanslagen.

Zuckerbergs enthousiasme over metaverse bijeenkomsten, en de steun van een techsectorzwaargewicht als Nadella, kan precies dit soort ‘productiviteitsparanoia’ aanspreken.