fbpx

Mannen moeten leren vrouwen te respecteren en niet andersom, oordeelt KIVC

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Veel mannen maken er een gewoonte van om respectloos te praten en om te gaan met vrouwen.

Heren in machtsposities maken ook enorm veel misbruik van hun status en vertonen grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt nu ook weer uit het misbruikdrama dat Nederland bezighoudt.

Deze negatieve ontwikkeling wordt mede gevoed door figuren op sociale media die mannen ertoe aanzetten zich vijandig en laatdunkend op te stellen tegenover vrouwen.

Met name verscheidene mannencoaches in de Verenigde Staten van Amerika en Canada maken zich schuldig hieraan door dagelijks de zogeheten ‘Red Pill’ methode te propageren.

Heren en ook zeer jonge jongens worden sterk gestimuleerd zich als een ‘alpha male’ op te stellen, waarbij het respect voor het vrouwelijke geslacht heel ver te zoeken is.

Dat staat in een verklaring van het KIVC onder leiding van Jennifer Atmo (foto) die is gestuurd naar GFC Nieuws.

Het VrouwenCollectief stoort zich mateloos aan de ‘Red Pill’ campagne die momenteel internationaal wordt gevoerd en ziet dat als een bedreiging voor gezonde relaties tussen de twee seksesoorten.

BEKIJK OOK
31- jarige Surinaamse krijgt klappen van vriend omdat haar mobiel uitgeschakeld was

“Mannen moeten juist leren om respect te tonen voor vrouwen, maar het tegendeel wordt met deze campagne beoogd omdat deze relatiecoaches meedogenloos gedrag jegens vrouwen adviseren”.

“Er wordt bovendien een totaal vertekend en slecht beeld over vrouwen gecreëerd. Het gevolg is dat sommige mannen er echt in gaan geloven dat vrouwen inferieur zijn aan hen en zich zonder verzet zouden moeten onderwerpen aan hun regels”.

“Deze wereldwijde mannenbeweging die steeds groter lijkt te worden vormt een ernstige bedreiging voor de moderne vrouw”.

“Dit is een kwalijke ontwikkeling waar wij steeds tegen zullen ageren. Mannen en vrouwen dienen elkaar als gelijkwaardig te zien en ook zo te behandelen”, aldus Jennifer Atmo van de vrouwenorganisatie.