Mannelijke leerkrachten dragen rok naar school om geschorste leerling te ondersteunen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Spaanse leraren Manuel Ortega en Borja Velaquez hebben een statement gemaakt door een rok naar school te dragen.

Hun actie maakte onderdeel uit van de #KlerenHebbenGeenGender-beweging, die in november vorig jaar al was gestart, maar vorige maand weer oplaaide nadat een jongen gepest werd op school vanwege zijn kledingkeuze.

Ortega vertelt dat hij geschrokken was van het gepest dat een van zijn leerlingen kreeg te verduren. De jongen droeg een shirt met een animepersonage erop en kreeg daarover homofobische opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Homohater opgepakt die 3 mannen heeft omgebracht, wilde wekelijks 1 homo ombrengen

De #KlerenHebbenGeenGender-beweging werd in november vorig jaar gestart door de wiskundeleraar Jose Piñas nadat een van zijn leerlingen werd geschorst van school en gedwongen naar psycholoog moest, omdat hij een rok aan had naar school, schrijft Lad Bible.

Piñas, die vroeger op dezelfde school zat als waar hij nu lesgeeft, vond het belachelijk om te zien hoe weinig er in twintig jaar was veranderd op de school. Zelf kampte hij er als scholier ook met veroordeling en beledigingen over zijn seksuele geaardheid.

Foto: Twitter

Overige berichten