fbpx

Man/vrouw-kwestie mondt uit tot burenruzie, verdachte heengezonden

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Uitvlugt in Paramaribo, Suriname, kreeg op 25 oktober een melding dat er vermoedelijk schoten waren gelost aan de Leysweg.

De wetsdienaren deden de plek voor onderzoek aan en constateerden dat het om een man/vrouw-kwestie ging, waarbij de vermoedelijke verdachte Soeradj S. in een woordenwisseling was geraakt met zijn echtgenote. De vrouw van Soeradj werd niet ter plekke aangetroffen.

Gelet op het feit dat de politie te horen kreeg dat de man een wapen in zijn bezit moest hebben, werd er een onderzoek ingesteld in de woning en de auto van Soeradj. Echter werd er niets aangetroffen en ook geen hulzen op het voorerf van de man gevonden.

De politieambtenaren wendden zich vervolgens tot de buurman Steven L. die aangaf dat de echtgenote van Soeradj uit veiligheidsoverwegingen in zijn woning was. Zowel de echtgenote als Steven gaven de wetsdienaren te kennen dat zij schoten hebben gehoord.

BEKIJK OOK
Surinaamse dollar wordt expres zwakker gemaakt, vermoeden analisten

De echtgenote wenste echter geen aangifte tegen haar echtgenoot Soeradj te doen. Met assistentie van de politie kon de vrouw haar lijfkleren nemen, waarna de politie het adres verliet.

Gelet op het feit dat Soeradj heeft kunnen waarnemen waar zijn echtgenote zich na de woordenwisseling schuilhield, heeft hij na het vertrek van de politie Steven bedreigd. De buurman deed op 26 oktober aangifte van deze bedreiging tegen de verdachte Soeradj.

Soeradj is opgespoord en op 1 november door de politie aangehouden. Hij werd voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie heengezonden.

De afdeling Recherche Paramaribo is belast met het onderzoek in deze zaak.