Man na ruim een maand gepakt voor drugs via postpakketten

GFC NIEUWSREDACTIE- De 37-jarige postpakketverzender Perkash K. is op 21 juli door de politie in Suriname aan de Mangolaan in de kraag gevat.

Deze verdachte heeft in de maanden juni en juli in totaal drie postpakketten ter verzending naar het buitenland aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo.

Tijdens controle door de douanerecherche werd er in het eerste postpakket van 23 juni 200 milliliter vloeibare cocaïne aangetroffen.

In de twee overige postpakketten die op zaterdag 26 juni en zaterdag 3 juli ter verzending waren aangeboden, zijn respectievelijk 335 gram om 2.134 gram cocaïne in vaste vorm aangetroffen. Het verderfelijk spul was verwerkt in levensmiddelen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘Dief in Paramaribo zal op pijnlijke wijze om het leven worden gebracht door speciale val boze huiseigenaar’

Zowel de postpakketten en de drug werden door de douanerecherche in beslag genomen en vervolgens overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade.

De postverzender had alle drie keren een vals adres opgegeven. Na bekomen en uitgewerkte informatie werd de postverzender door medewerkers van de Narcotica Brigade opgespoord en aangehouden.

Perkash heeft toegegeven het strafbaar feit te hebben gepleegd. Naar zijn zeggen heeft hij in opdracht van een buitenlander de postpakketten ter verzending aangeboden en kreeg per keer SRD 200 hiervoor.

Hij is door de politie in verzekering gesteld.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten