fbpx

Man mag Israël pas na 8.000 jaar verlaten vanwege niet betaalde alimentatie

GFC NIEUWSREDACTIE- Een Australische man is onderworpen aan een uitreisverbod van 8.000 jaar en mag Israël pas in het jaar 9999 verlaten vanwege onbetaalde alimentatie.

De 44-jarige Noam Huppert heeft sinds 2013 een “stay-of-exit” -bevel tegen hem en kan dit niet opheffen totdat hij meer dan drie miljoen euro aan kinderbijslagbetalingen doet.

“Sinds 2013 zit ik opgesloten in Israël,” legde Huppert uit, eraan toevoegend dat hij een van de vele Australische burgers is die “alleen door het Israëlische rechtssysteem zijn vervolgd omdat ze getrouwd waren met een Israëlische vrouw”, zo meldt hij gisteren via The Jerusalem Post.

De wetten in het land met betrekking tot echtscheiding en kinderbijslag hebben eerdere kritiek gekregen omdat ze vaag en onrechtvaardig zouden zijn.

BEKIJK OOK
Moeder van 3-jarig meisje dat werd misbruikt door vader helpt hem ontsnappen

Filmregisseur Sorin Luca, die een documentaire maakt over de echtscheidingswetten van Israël genaamd “No Exit Order”, beweert dat “een vrouw gemakkelijk een reisverbod kan opleggen aan de vader, met een vraag naar kinderbijslag die zich kan uitstrekken tot de hele duur van de kindertijd.”

“Zodra een vader het bevel heeft, kan hij tot 21 dagen worden opgesloten, of hij nu de mogelijkheid heeft om te betalen of niet – zonder enig onderzoek naar zijn financiën. Van mannen wordt verwacht dat ze 100% of zelfs meer van hun inkomen betalen om voor hun kinderen te zorgen,” vervolgt Luca.