18-jarige tiener schiet jongeman, 20, neer met jachtgeweer

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Atjoni heeft op 17 juni de 18-jarige Resendino M. alias Defalon te Atjoni aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie van Brokopondo.

Resendino wordt ervan verdacht de 20-jarige Wensley P. op 16 juni aan de Afobakkaweg met een jachtgeweer te hebben geschoten.

De politie van Brokopondo kreeg de melding dat een man een schotverwonding had opgelopen aan de Afobakkaweg ter hoogte van mast 71. De wetsdienaren begaven zich voor onderzoek naar de locatie en troffen het slachtoffer met een schotverwonding aan zijn linkerbeen aan.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 13-jarig meisje sterft daags na inname gramoxone

Wensley werd voor medische behandeling overgebracht naar de RGD-poli van Klaaskreek. Van daaruit werd hij met de ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

De schutter had voor de komst van de politie de plek verlaten met medeneming van het jachtgeweer. Het motief tot deze daad is nog onbekend. Het vermoeden bestaat dat de twee mannen een oude vete hebben.

De verdachte Resendino werd op 17 juni door familieleden overgedragen aan de politie van Atjoni. Het jachtgeweer dat hij in een bosschage had gegooid, is inmiddels achterhaald.

Hangende het onderzoek is het jachtgeweer in beslag genomen en de schutter Resendino in verzekering gesteld.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten